Банкарство за ерата на Blockchain
ППМ сега е активна!

/ 177,000,000 EUR Подигнати (pre-ICO+ICO)

/ BNK дистрибуирани

по тековна цена од EUR

соработници :

Земи БНК Бел лист ЧАТ Кариери

Мапа на прогрес

 • Платежните картички на Банкера како исплатлив производ икона

  Развивање на ИТ инфраструктура

  Комплетирано

  Потребната ИТ инфраструктура за олеснување на обработката на плаќања и издавањето лични IBAN броеви и платежни картички веќе е развиена и е достапна како минимално одржлив производ (MVP) во форма на SpectroCoin.. Во моментов, SpectroCoin има 500,000 клиенти и веќе издаде 64.000 картички.

 • Токените на Банкера икона

  пре-ППМ

  Комплетирано

  10% од токените се дистрибуирани за да се одреди цената на ППМ. Вкупно 2,5 милијарди BNK токени се продадени за 25 милиони евра, што го прави еден од најголемите пред-ППМ. Повеќе од 16.000 учесници учествуваа во пред-ППМ.

 • Мобилниот паричник на Банкера икона

  Можност за паричник

  Септември-Октомври

  Поддршка на целосни P2P трансфери, мобилни паричници и почеток на апликација за членство на главните мрежи за плаќање, како што се картични шеми и мрежи за дознака.

 • ППМ на Банкера икона

  Почетна понуда на монети

  ноември 27 - крај на февруари

  30% од токените ќе бидат дистрибуирани за да се реши проблемот со капирал за да можеме да изградиме успешна банка за ерата на blockchain.

 • Bankera's ICO icon

  Стартување на берза

  Прва половина на 2018 година

  Почетокот на берзата на Банкера, која ги поддржува големите криптовалути, ERC20 и НЕМ Мозаик токени.

 • Банката на Банкера икона

  СПОСОБНОСТ ЗА БАНКАРСТВО

  почеток на 2019

  После ППМ, банкарската лиценца ќе биде добиена. Ова ќе ни овозможи да нудиме сервиси како заеми и депозити.

 • Инвестициски решенија на Банкера икона

  Инвестициски решенија

  крај на 2019

  Започнувањето на услугите поврзани со нискобуџетните инвестициски решенија, како што се фондови со кои се тргува со капитал (ETFs), криптовалути и крипто-токени фондови, како и робо советување.

 • Нови видови на пари на Банкера икона

  НОВ ВИД НА ПАРИ

  2020

  Синергијата помеѓу инвестициските и платежните производи ќе понуди нови видови пари, како што се економскиот раст поврзани со валутата или употребата на ЕТФ како средство за размена.

 • BLOCKCHAIN
  ЕРАТА
  ПРОДОЛЖУВА

Визија

Банкера гради дигитална банка за ерата на blockchain. Како традиционална банка, услугите на Банкера се вклопуваат во три групи:

Плаќања вклучувајќи и платежни сметки со личен IBAN, дебитни картички, меѓубанкарски девизни курсеви и обработка на плаќања. Сите услуги ќе ги поддржат традиционалните валути, како и криптовредностите како што се Bitcoin, Ethereum, DASH, NEM, ERC20 токени и други. На долг рок, Банкера ќе имплементира иновативни решенија, како што се валути поврзани со бруто-домашниот производ (БДП) и употребата на фондови со кои се тргува со капитал, како замена за парите.

Заеми и депозити ќе биде клучна конкурентна предност, како и основна услуга на Банкара. Тековните депозити ќе добијат интерест исто како штедните депозити. Сите Банкера клиенти ќе можат да имаат корист од повисоки каматни стапки поради информациите околу готовинскиот тек на позајмувачот, бидејќи повеќето кредити ќе им бидат дадени на деловните клиенти кои го користат решението за обработка плаќања.

Инвестициони проекти ќе се состојат од нискобуџетни инвестициски производи, како што се фондови со кои се тргува со капитал(ETF), крипто фондови (портфолио на разни криптовалути и компатибилни токени), како и решенија за управување со средства. Потоа, Банкера ќе понуди банкарски инвестициски услуги, вклучувајќи и финансирање на деловни стратегии за нашите деловни клиенти.

дијаграм на основни елементи за да се обезбеди успех при градење на дигитална банка

Почетната понуда на монети (ППМ)

За да ја имплементираме визијата на Банкера, ја започнуваме почетната понуда на монети (ППМ) за издавање на Банкера токени на јавниот blockchain. Токените наречени Банкерс (BNK) ќе бидат издадени за време на пред-ППМ и ППМ.

Цената на ППМ ќе зависи од вкупниот број на токени издадени за време на ППМ според табелата подолу:

BNK издадени за време на ППМ EUR за BNK курс за време на ППМ
0-1,000,000,000 0.017
1,000,000,001-2,000,000,000 0.018
2,000,000,001-3,000,000,000 0.019
3,000,000,001-4,000,000,000 0.020
4,000,000,001-5,000,000,000 0.021
5,000,000,001-6,000,000,000 0.022
6,000,000,001-7,000,000,000 0.023
7,000,000,001-7,500,000,000 0.024

ППМ ќе биде спроведена на SpectroCoin, и за да може да учествувате во ППМ на Bankera и да земете Банкерс (BNK), треба да отворите акаунт на SpectroCoin. Банкер (BNK) токените ќе бидат издадени како ЕRC20 компатибилни токени за Ethereum blockchain и како NEM мозаик за NEM blockchain. Пропорцијата помеѓу Ethereum и NEM токени ќе биде одредена за време на пре-ППМ и ППМ зависно од преференциите од соработниците.

икона на ППМ за издавање на токени на Банкера на јавниот blockchain
икона на нето трансакциските приходи на Банкера испратени до паметниот договор

Секој имател на Банкер (БНК) токени ќе има право на комисија за реферирање, платена неделно; ова ќе биде составено од 20% од приходот од нето трансакции на Bankera и SpectroCoin . Ова ќе се спроведе со преземање на 20% од нето приходите на Bankera и SpectroCoin и нивно испраќање до паметниот договор. На пример, ако нето-приходите на Банкара за една недела се 10.000.000 евра, 2.000.000 евра како референтна комисија ќе бидат испратени до паметниот договор.

икона на дистрибуирање паметeн договор до имателите на токени од Банкера

Конечно, паметниот договор на Банкера ќе ги дистрибуира средствата (Ether и ХЕМ) на сопствениците на Банкер (ERC20 и NEM мозаик) токени про-rata. На пример, ако има вкупно 25.000.000.000 BNK токени, а имате 1.000.000 БНК, ќе добиете криптовредност во вредност од околу 80 ЕВРА.

Тим

Vytautas Karalevicius

Vytautas Karalevičius

CEO
Vytautas во моментов е завршување на докторски студии во криптовредности на KU Leuven University во Белгија. Пред тоа, тој добил MPhil диплома во финансии од Универзитетот Кембриџ. Тој бил практикант во Bloomberg (канцеларија во Лондон).

Mantas Mockevicius

Mantas Mockevičius

CCO
Mantas има повеќе од осум години искуство во управувањето со работењето и усогласеноста за размена на електронски и дигитални пари. Тој е дипломиран економист и магистрирал по финансии.

Justas Dobiliauskas

Justas Dobiliauskas

CTO
Justas има девет години искуство во развивање на софтвер за средни и големи финансиски институции, како и петгодишно искуство во работењето со blockchain технологија и криптовредности. Тој е експерт во P2P технологиите и има Магистер диплома во Безбедност во Информациски Системии.

Craig Grant

Craig Grant

ВП за развој на бизнис
Craig има искуство во индустријата за обработка на плати, вклучувајќи три години во Skrill (сега дел од Paysafe Group) како висок менаџер за развој на бизнисот.

Susana Wessling

Susana Wessling

UX / UI дизајнер
Susana има повеќе од пет години искуство во веб и графички дизајн. Пред да дојде во Банкера, работела на дизајнирање на социјални мрежи за стартап. Сега Susana ќе ни помогне со развојот на веб-странaта на Банкера и ќе помогне да се осигура нејзината употребливост, дизајн и целокупно корисничко искуство и, за возврат, ќе и помогне на компанијата да се повлече еден чекор и да стане банка за blockchain ерата.

Egle Eidimtaite

Eglė Eidimtaitė

ВП за развој на бизнис
Egle има 3+ години искуство во развој на бизнис од индустријата за е-играње. Пред да влезе во корпоративниот свет работела во Европскиот парламент.

Ruta Cizinauskaite

Rūta Čižinauskaitė

ВП за Маркетинг
Ruta е B2B и B2C маркетинг експерт со искуство во корпоративниот и владиниот сектор. Пред да дојде во Банкера, таа има акумулирано знаење во социјалните медиуми, SEO, проект менаџмент и продажба додека работела за стартап со седиште во Брисел, Американската амбасада и литванската влада.

Tse-Hsin Lu

Tse-Hsin Lu

ВП за комуникација
Tse-Hsin е експерт за дигитален маркетинг, особено за финансиски услуги. Таа ја стекна својата SEO и искуство во социјалните медиуми додека работел како лидер на SpectroCoin маркетинг тим. Додека живеела во САД, Тајван и Белгија, таа добила супериорно знаење од секој од овие пазари.

тим

40+ членови на тимот

Нашата експертиза
Банкера има тим од искусни специјалисти кои работат во ИТ, осигурување на квалитет, финансии, поддршка на клиенти, човечки ресурси, маркетинг и комуникација, Бизнис и развој на продукти и други. Нашето мото - помалку разговори, повеќе производи и услуги со максимален квалитет.

Советници

Lon Wong

Lon Wong

Претседател, NEM.io Foundation, CEO, Dragonfly Fintech
Сериски претприемач со повеќе од 30 години искуство, Lon е лидер на blockchain и го предводи проектот за NEM blockchain. Тој е особено заинтересиран за дизајнирање на blockchain решенија за финансиската индустрија во целина и помогнал во развивањето на NEM за денес да биде водечко blockchain решение за финансии.

Antanas Guoga

Antanas Guoga

Член на Европскиот Парламент
Исто така познат како TonyG, Antanas е сериски претприемач и добро познат покер играч. Тој активно учествува во политичките дискусии во врска со криптовредностите и сајбер безбедноста.

Eva Kaili

Eva Kaili

Член на Европскиот Парламент
Eva е претседател на научната единица за предвидување на Европскиот парламент. Таа е многу заинтересирана за теми поврзани со финансиска технологија, Blockchain, децентрализација и вештачка интелигенција.

Audrius Ziugzda

Audrius Žiugžda

Експерт банкар
Аудриус е вклучен во банкарството повеќе од 20 години. Тој е добро позната личност во финансиските услуги. Работел како долгогодишен извршен директор на Скандинависка Енскилда Банка (Литванија) и како извршен директор во банка Шијаулиу. Аудриус е јавно признат за неговото богато знаење и професионални согледувања во секторот за М&А, банкарски операции и стратегии.

Modestas Kaseliauskas

Modestas Kaseliauskas

Даночен партнер на TaxLink (дописник на Mazars)
Modestas е особено заинтересиран за трендовите на оданочување на криптовалути во светот и користење на blockchain во оданочувањето и јавниот сектор. Modestas е генерален директор на Државниот даночен инспекторат (ДДИ) во Литванија (2005-2014). <

Marc Kenigsberg

Marc Kenigsberg

Основач на BitcoinChaser
Marc е вклучен во Bitcoin од 2013 година и има 18 години искуство во онлајн маркетинг. Тој е еден од најголемите филијали на криптовредности во светот и основач на веб-страницата и заедницата BitcoinChaser. Марк е редовен говорник на конференции ширум светот и придонесува за водечките публикации во индустријата.

Prof. Jochen De Weerdt

Prof. Jochen De Weerdt

Експерт за ископување
Jochen е асистент професор по информациски системи, анализа на податоци и управување со бизнис процесите на Економскиот факултет и бизнис на КУ Левен (Белгија). Тој е активно вклучен во истражувањето на темите на процесот на рударство, применети податоци за рударство, криптовредности, и аналитика на учење.


Damon Rasheed

Damon Rasheed

CEO за Rate Detective
Damon е извршен директор и основач на Rate Detective, една од најголемите страници за финансиска споредба во Австралија. Damon е исто така експерт за машинско учење и економетрија. Damon има силно разбирање на финансиските услуги и интернет компаниите.

Warren Lush

Warren Lush

PR експерт
Warren е експерт за односи со јавноста за онлајн индустриите. Неговата најзначајна улога беше шефот на ПР во PartyPoker, но тој исто така имаше слични улоги во Ladbrokes, Sky Sports, па дури и работеше во политиката за пратеникот Хан Вилијам Хаг, поранешниот Лидер на опозицијата и министер за надворешни работи. Во јануари 2012 година, Warren беше награден со European Staff Person на годината во покерската индустрија.

Dr. Eugene Dubossarsky

Dr. Eugene Dubossarsky

Дата научник
Eugene е раководител на групата Sydney Data Science (2.000+ членови), на Sydney Users of R Forum (1.500 членови) и Datapreneurs (400+ членови). Eugene, исто така, ги применува науките за податоци на претприемничкиот амбиент, финансиското тргување и онлајн start-ups, и е креатор на ggraptR, интерактивен пакет за визуелизација во R.

Како што се гледа во